neděle 23. září 2007

ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Είναι αλήθεια ότι οι κρύσταλλοι και οι λίθοι έχουν θεραπευτικές και πνευματικές ιδιότητες. Η ανθρωπότητα ανέκαθεν επωφελούνταν από την ενεργεία των ορυκτών και των πετρωματων. Εδω και χρονια ο ανθρωποσ επωφελείται από την ενεργεια την οποια εκπεμπουν τα πετρωματα και οι κρυσταλλοι. Τα ορυκτα εκπεμπουν ενεργεια, η οποια παραγειται μεσω δονησεων.
Καθε πετρα εχει τα δικα τησ χαρακτηριστικα και τη δικη τησ προσωπικοτητα. Ένας από τούς καλυτερουσ τροπουσ για να δεχτουμε τη θετικη τιυσ επιδραση ειναι να διαλεξουμε εκεινη την πετρα που θα ενισχυσει το στοιχειο που ειναι αδυναμο στο ζωδιακο μασ χαρτη η που θα εξισορροπησει εκείνο που κυριαρχεί.ικης διαμορφωσεις εχει ενεργειακες θεραπευτικές ιδιότητες.
ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Ζώδια του ΝΕΡΟΥ (Καρκινος,Σκορπιος,Ιχθυς). Μπορουνε να φορεσουνε μια πετρα που αντιπροσωπευει το νερο. Και που εκφραζει την ενεργεία του με έναν αρμονικο τροπο. Οι πετρες αυτές μπορουν να φοριουνται σε καθημερινη βαση.
ΚΟΡΑΛΛΙ-Συσχετίζεται με την Σελήνη. Το κοραλλί δεν είναι στην πραγματικοτητα ενας λιθος.Περιεχει μια ηρεμη δυναμη και χαλαρωση της νευρικης εντασης. ΛΑΖΟΥΛΙ-Συσχετίζεται με την Αφροδιτη και τον Ποσειδώνια. Οι αρχαίοι θεωρούσαν το κρύσταλλο σαν σύμβολο επιτυχιας,της συνεργασιας,και την αγάπη για την ανθρωπότητα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτιμούσαν τον σκούρο μπλε λαπάς. Αυτή η βασιλική μπλε πέτρα διώχνει την κατάθλιψη και όλες τις σκοτεινές σκέψεις, πέτρα αυτή θεραπεύει την καρδια.Βοηθαει στον διαλογισμό και στην αυτοσυγκέντρωση. Φέρνει ισορροπία στο μεταβολισμο,και κατεβάζει την πίεση. Δίνει διανοητική και πνευματική ανάταση.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ-συσχετίζεται με τη Σελήνη. Ούτε το μαργαριταρι ανήκει στους πολύτιμους λίθους είναι το στερεό δημιούργημα ενός στερειδου.Το μαργαριτάρι είναι προϊόν της φύσης και της τύχης. Σχεδόν όλα τα μαργαριτάρια που εμπορεύονται σήμερα είναι καλλιεργημένα. Υπάρχου δυο είδη μαργαριταλιεργημενα. Περιέχει μια σαγηνευτική λάμψη και είναι μαγνήτης αγάπης. ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ- Συσχετίζεται με τη Σελήνη. Πέτρα αυτή θεωρείται εδώ και πολλά χρονιά το σύμβολο της σεληνιακής ενεργείας. Η ισχυρή αυτή πέτρα αυξάνει την ικανότητα διαλογισμού. Η φεγγαρόπετρα βοηθαει να φέρουμε στην επιφάνεια τις μαγικές και ψυχικές μας ικανότητες, μας Φέρνει γαληνή. ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ζώδια της Γης (Ταυρος,Παρθενος,Αιγοκερως). Μπορούμε να διαλέξουμε μια πέτρα που να τονίζει αρμονικά τις ποιότητες της γης.

ΚΟΚΑΛΟ-Συσχετίζετε με τον Κρόνο. Το κόκαλο μπορεί να μην ανήκει στην οικογένεια των πολυτίμων λίθων, άλλα χρησιμοποιείται μέσα στους αιώνες από τούς σαμανός και τούς μάγους-θεραπευτές. Διαφορετικά είδη κοκάλου κατέχουν διαφορετικές ενέργειες. Το κόκαλο σαν κόσμημα δίνει δύναμη και ενεργεία σ’ αυτόν που το φοράει. ΤΟΥΡΚΟΥΑΖ-Συσχετίζεται με την Αφριδιτη.Αυτη η λαμπερή πέτρα με τα χρώματα του ουρανού έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρα από τούς Ινδιάνους της Αμερικης.Το τουρκουάζ έχει μεγάλες προστατευτικές ιδιότητες και διώχνει τις σκοτεινές και βαριές σκέψεις.
ΣΜΑΡΑΓΔΙ-Συσχετίζετε με την Αφροδίτη. Η δημοφιλής αυτή πράσινη πέτρα διαθέτει μια τονωτική και δυναμωτική ενεργεία.Τα πολυτιμότερα σμαράγδια προέρχονται από την Κολομβία. Ο μεγαλύτερος παραγωγός είναι η Βραζιλία. Η ονομασία του σμαραγδιού προέρχεται από το ελληνικό ‘ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ’ που σήμαινε πράσινη πέτρα.Τα σμαράγδια είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα φορούσε πολλά κοσμήματα με σμαράγδια. Το σμαράγδι υποτίθεται ότι προστάτευε από κακά πνευματα.Συμβολιζει την ελπίδα. Κάποτε θεωρούνταν ο πολύτιμος λίθος για όλες τις ασθένειες. Το σμαράγδι δυναμώνει τα δόντια και διευκολύνει τη διαδικασία της γεννάς. Ενεργοποιεί το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς και απελεθτερωνει τη σεξουαλική μας ενεργεία. Τα σμαράγδι είναι η πέτρα Του Μαΐου. ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ-Συσχετίζεται με τον Κρόνο και τον Πλουτώνια. Η πέτρα αυτή δημιουργείτε από την κρύα λαβα.Ο οψιδιανός αυξάνει την προσωπική δύναμη του ατόμου που τον φοράει και ισχυροποιεί τη θέληση και την αποφασιστικότητα του. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Υπάρχουν πολλές πέτρες που σχετίζονται με το στοιχειό της Φωτιάς. Τα ζώδια της Φωτιάς(Κριος,Λεων,Τοξοτης) Αντιπροσωπεύει τη ζωτικότητα, τη δημιουργία, την αγάπη. τη ζεστασιά. ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ-Συσχετίζεται με τον Ηλιο.Η πέτρα αυτή εκπέμπει τη θερμή ενεργεία του Ηλιου.Φροντιζει την καρδιά και την κυκλοφορία και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τον μαγνητισμό μας. Βοηθά στον κατευνασμό συναισθηματικών προβλημάτων.

ΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣ-Συσχετίζεται με τον Άρη. Αυτή η πανέμορφη πέτρα χαρακτηρίζεται από μια ήρεμη έκφραση της. Καθαρίζει το αίμα και σταθεροποιεί την κυκλοφορια..Αυξανει τα επίπεδα ενεργείας, ΡΟΥΜΠΙΝΙ-Συσχετίζεται με το Άρη. Η πέτρα αυτή είναι ιδιαιτέρα ενδυναμωτική και χαρακτηρίζεται από μια πολύ ‘γηινη΄΄εκφραση της φωτιάς. Mετα το διαμάντι είναι το πιο σκληρό ορεκτικό Το όνομα του ρουμπινιού προέρχεται από το λατινικό rubber-rum, που σημαίνει κόκκινο. Αυξάνει την προσωπική δύναμη, διώχνει την αρνητικοτητα.Ειναι η πέτρα της αγάπης και της φιλίας. Πολλοί πολεμιστές είχαν σαν φυλαχτό ένα ρουμπινί πάνω τούς. Είναι αδέρφια με το ζαφείρι. Το ρουμπινί είναι πέτρα του Ιουλίου. Ενεργοποιεί τη σεξουαλική επιθυμια,χαλαρωνει. Βοηθά την προσωπική εξέλιξη και πνευματική αναπτυξη.Ενισχει τη φαντασια,την έμπνευση και την ενοπαση.Καταπολεμα το στρες, φοβίες και αγχώδεις σκέψεις ανανεώνει την αυτοπεποίθηση και δίνει ενεργεία. Είναι τέλος αποτελεσματικός κρύσταλλος για τη θεραπεία αλλεργιών.
ΓΡΑΝΙΤΗΣ-Συσχετίζεται με τον Αρη.Αυτη η κοκκινη πετρα εχει ισχυρες προστατευτικες δυναμεις. Χαριζει δυναμη. Ζωτικοτητα, ενεργεία. Βοηθαει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων δυναμώνει την καρδιά. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
Ο Αέρας σχετίζεται με την επικοινωνία, τη σκέψη, την οξύτητα του πνεύματος και την κοινωνικότητα. Τα ζώδια του αέρα είναι(Διδιμοι,Υδροχοος,Ζυγος).

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ-Συσχετίζεται με τον Έρμη. Αυτή η πρασινωπή πετρα είναι γνωστή για τη βοήθεια που προσφέρει στην αύξηση της αντιληπτικής μας ικανότητας και στην βελτίωση της όρασης. Με τη συνδρομή της αποκτούμε εξυπνάδα και γρηγοράδα. Βελτιώνει τις σχέσεις μας με το περιβάλλον ΑΧΑΤΗΣ Ο ΒΡΥΟΣΚΕΠΗΣ-Συσχετίζεται με τον ουρανό. Μας βοηθά να αυξήσουμε την ενόραση και τη διαίσθηση μας. Αποκτούμε καθαρότητα σκέψης. ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΙΑΣΠΙΣ-Συσχετίζεται με τον Έρμη. Ο ίασπις υπάρχει στη φύση σε πολλά χρώματα, άλαλα ο κίτρινος σχετίζεται άμεσα με το στοιχειό του αέρα. Μας βοηθά να αποκτήσουμε τούς στόχους και τα οράματα μας. Διώχνει τις άχρηστες και επιβλαβείς σκέψει ΑΜΑΖΟΝΙΤΗΣ-Συσχετίζεται με τον Ουρανό. Η πετρα αυτή είναι πολύτιμη αν θέλουμε να αποκτήσουμε έντονη κοινωνική ζωή. Ισχυροποιεί τη θεληση,την αυτοκυριαρχια και την αυτοπεποίθηση μας.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

velmi zaujimave